Kezdő pókerjátékosok céljai

Amikor egy kezdő játékos elkezdi póker pályafutását még nem biztos, hogy tudja, hogy profi játékos lesz-e vagy csak kedvtelésből, szórakozásból fog játszani.

A két külön cél felé természetesen lehet szisztematikusan készülni és elkezdeni tudatosan játszani. A kezdőknek általában a feszes és az agresszív játékstílus váltogatását ajánlják, mivel erre a két játékra épül később a véletlen és az ellenfelek hibáinak kihasználása. A kezdők póker karrierjük elején sokszor rossz időzítést választanak a játék alatti stratégiák megválasztásakor, amin csak a minél több lejátszott tudatos játék segítségével tudnak változtatni.

kezdo-poker-tippek

Megfelelő stratégiai időzítés

Nincs olyan póker profi, aki ne veszítene időnként, akár amatőr játékosok ellen is. Sok mindent lehet befolyásolni kivéve a lapjárást, ezért előfordulhat, hogy bármilyen jól választja is meg egy játékos a stratégiáit még így is belekerül egy vesztes szériába. Ilyenkor a legjobb, ha az ember átmenetileg egy feszesebb játék stílusra vált vagy pont ellenkezőleg elkezd nagyon agresszívan játszani.

Egy biztos, ha egy játékos profi módon tudja változtatni az alap játék stílusokat, akkor hosszú távon komoly előnyre tesz szert egy stratégiák nélkül játékossal, aki véletlenszerű döntéseket hoz, ami könnyen olvasható a játékában. Törekedj arra, hogy élvezd a játékot és közben fejleszd a stratégiáid megfelelő időzítését.

Matek

A póker játékok alapja a matematika és a valószínűség számítás. Sokszor a kezdő lapok értéke félrevezető lehet a még nem ismert többi lap hiányában. Kezdő lapjainkat gyakran alul vagy felül értékeljük ilyenkor.

Az eddig nem ismert új lapok ismeretében a játékos egy pontosabban tudja pozícionálni lapjainak erősségét. Ezt egészíti ki a játék alatti új lapok megismerése után történt licitek nagysága, ami lehet valós vagy blöff. Ahogy egyre több ismeretlen lapot ismerünk meg egyre tisztábban látjuk lapjaink erősségét és ellenfeleink potenciális lapkombinációit. Ekkor már akár %-ban fejezhetjük ki nyerési esélyeinket vagy egy kívánt lapkombináció elérésének valós esélyét.

Egy biztos, hosszú távon, ha jobb lapjaid vannak, akkor jobb eséllyel több játékot nyerhetsz meg, de persze itt még közbe szólhat egy agresszív ellenfél, aki folyamatosan elhitetheti veled, hogy mindig neki vannak a legjobb lapjai, ezzel téged sorozatos dobásokra késztetve attól függetlenül, hogy neked jobb lapkombinációid vannak.

Kezdő lapok és az illúzió

A kezdő lapok jelentősége egy alapjátékban, ahol minimum 4 játékos játszik óriási. Amikor minden játékos megkapja a kezdőlapjait, akkor már %-ban fejezhető ki az egyes játékosok egymás elleni győzelmének esélye. Egy kezdő erős lapkombináció alkalmával egy komolyabb licit szűrheti ki a gyengébb lapú játékosokat. A játék elején fontos, hogy kiszámoljuk, melyik lapot érdemes megjátszani és melyiket nem.

Az egyes játékosok nyerési esélyének %-a folyamatosan változik az újonnan megismert lapok ismeretében. A profi játékosok sokszor képesek elhitetni egy magas licittel, hogy erősebb lapjuk van mint ellenfeleiknek. Itt fontos, hogy objektíven reagáljunk a matematikát alapul véve válasszuk meg licitünk nagyságát illetve döntsük el, hogy egy másik játékos által eszközölt licit megadható, visszaemelhető vagy esetleg bedobásra ítéli lapjainakt.

Csak úgy játszhatunk sikeresen, ha rendszeresen kihasználjuk a játékban elfoglalt pozíciónkat, kiszámoljuk nyerési esélyeink, áhított lapkombinációnkra való %-os esélyt és persze mind ezt a kassza méretéhez és a játékosok számához viszonyítva.

Tudni kell kiszállni

Ha úgy érzed, hogy elfáradtál, türelmetlen kezdesz lenni vagy egy esetleges rossz széria miatt nem matematikai hanem érzelmi alapon kezdesz stratégia nélkül játszani azonnal hagyd abba a játékot. Ebben az a nehéz, hogy az fent említett tüneteket csak egy profi veszi észre, aki függetleníteni tudja magát érzelmeitől és ész érveken alapuló döntéseket tud hozni folyamatosan.

Pókerstratégiák

  1. Feszes játék típus
  2. Agresszív játék típus
  3. Véletlen játék típus
  4. Ellenfelek hibás stratégiáinak kihasználása

A profi játékosok, azért profik, mert a fent említett póker stratégiákat felváltva tudják használni, akár lap leosztásonként változtatva azt. Ez azért fontos, mert így az ellenfelek nehezen tudják beazonosítani egy adott játékos stílusát, így gyakran mást olvasnak a játékából, mint, ami a valós helyzet.

Ha ezt képes egy játékos elsajátítani, akkor nagy előnyre tesz szert a többi játékossal szemben. Ezt, ahhoz tudnám, hasonlítani, hogy egy ember, ahány nyelvet beszél, annyi ember. A játékstílusok gyakori változtatása hasonló helyzetet teremt és olyan mint, ha szimultán több játékossal játszanának az ellenfelek, akit egyenként külön-külön kell kiismerni.

Fontos fogalmak

Mi a rakeback?

A rakeback a sokat pókerező póker játékosok, legkedveltebb pénzkereseti módja a rendes alap játékokban nyert pénzen túl, amolyan bónusz szerű juttatás a sok játékért, magas tétű játszmákban való részvételért cserébe.

Minden leosztás, party után a játékosok jutalékot fizetnek a póker teremnek. Minél többet játszik valaki annál több jutalékot fizet az adott teremnek. Több póker terem a jutalék egy bizonyos %-át visszaadja a sokat játszó játékosoknak, akik ebből, akár komoly összegeket is tudnak keresni.

Sok olyan profi pókeres van, aki egyszerre 6-8 vagy még több asztalon játszik és nem is arra megy rá, hogy minél többet nyerjen, hanem, hogy minél több rakebacket gyűjtsön.

Mi a Free roll?

Ingyenes póker tornák, garantál pénz nyereményért, ahova általában az odáig folytatott játékod után kapott hűségpontjaiddal tudsz részt venni vagy akár anélkül is.