Két fajta elven működő nyerőgép típust különböztetünk meg, a szimpla nyerőgépeket, és a progresszív nyerőgépeket. Nézzük először a szimpla nyerőgépeket, és hogy annak milyen alváltozatai vannak.

Szimpla nyerőgép

Szimpla nyerőgépnek nevezzük az olyan nyerőgépeket, amelyek kifizetése a gépen feltűntetett szimbólum kombinációk alapján történik. Például egy cseresznye szimbólum a középső sorban 1 érme egység kifizetést és 2 cseresznye 5 érme egység kifizetést és 3 cseresznye pedig 10 érme egység kifizetést ér. A kifizetési táblázatokat alapul véve 4 fajta szimpla nyerőgép típus létezik.

Nyereményszorzós nyerőgép

Itt a nyerőgép nyereménytáblázatában feltűntetett nyeremények összeszorzódnak az adott körben felhasznált tétként felrakott érme egységgel. Ebből következezik, ha egy adott körben a középső vonalban 3 cseresznye szimbólum jön ki, ami 1 érme tét egységnél 10 egység nyereményt jelent az 2 érme tét egységnél 20 érme nyereményt 3 érme tét egységnél pedig 30 érme nyereményt jelent.

Bónuszszorzós nyerőgép

Ez a nyerőgép fajta hasonlóképp működik, mint a nyereményszorzós nyerőgép azzal a különbséggel, hogy, ha maximum téttel játszunk rajta, akkor ezen a gépen extra bónusz nyereményre tehetünk szert. Ezt a legjobban úgy tudnám demonstrálni, ha például 3 darab BAR szimbólumra 100 érme egység a nyeremény 1 tét érme egység esetén, 200 érme egység a nyeremény 2 tét érme egység esetén, akkor 500 érme egység a nyeremény a maximum 3 tét érme egység esetén.

Több nyerővonallal rendelkező nyerőgép

Egy adott pörgetésnél a nyerővonalak száma megegyezik az arra a körre feltette érme egységek számával. Egy érme egységnél például csak a középső vonal lesz a nyerő és, ha keresztbe jön kis egy nyerő szimbólum kombináció azt nem fogja a gép nyerőnek ítélni és nyereményként felírni bankunkba. Ha 2 vagy 3 érme téttel játszunk, akkor 3 sor esetén már mind a három vízszintes sor nyerő lehet illetve 4-5 érme tétnél már átlósan keresztbe is nyerő kombinációt érhetünk el. Így az is könnyel előfordulhat, hogy 1 pörgetés alkalmával akár 2-3-4 vagy akár 5 nyerő kombinációt is sikerül kipörgetünk. Játék előtt olvassuk el, hogy pontosan, hogy működnek az adott nyerőgépben a nyerő sorok és a tétek.

Jackpot nyerőgépek

Ezeknél a nyerőgépeknél lehetőség nyílik komolyabb összegek azaz Jackpotok nyerésére. Ha ezeken a gépeken egy-két érmével játszunk csak pörgetésenként, akkor hiába jön ki a Jackpot azt nem nyerjük meg csak, ha a nyerőgépen maximum téttel játszottunk. Itt érdemes mindig tüzetesen elolvasni a nyerőgép jackpot leírását, nehogy egy félreértés miatt elszalasszunk egy jackpotot

Progresszív nyerőgépek

progressziv nyerogepek

A másik típusú nyerőgépek a progresszív nyerőgépek. Itt a jackpot összege folyamatosan nő a gépbe tétként pörgetésenként belerakott összegekkel.

Ez az összeg folyamatosan nő mind addig, amíg valaki el nem viszi a jackpotot. Ezeken a gépeken is lehet kisebb összegeket nyerni a kifizetési szimbólum táblázat alapján, de itt az igazi nagy vonzerő a folyamatosan növekvő jackpot megnyerése.

A progresszív jackpot összege általában a nyerőgép tetején látható.

TIPP

Ha növeled a nyerő vonalak számát vagy magasabb kifizetésért magasabb téttel játszol, az összességében nem növeli nyerési esélyeidet csak több és magasabb nyerési lehetőséget biztosít.

A nyerési esélyeid már programozva vannak az adott játékgép szoftverébe és 70-98% kifizetésig változnak.