Európai rulettkerék alapismeretek

Európai rulettkerék különlegességek

A rulett európai változatában máshogy rendeződnek el a számok, mint az amerikai verzióban. Ráadásul az európai rulettkereket olyan speciális részekkel is megspékelték, amelyekre különleges tétrakási szabályok érvényesek.

A könnyebb érthetőség kedvéért egyszerűbb, ha különböző körcikkeket képzelünk el a keréken, amelyek együttesen lefedik a teljes kört. Nyilván mindegyik körcikkhez meghatározó számok tartoznak, és persze ezek saját francia elnevezéssel is büszkélkedhetnek. Máris kezdhetsz barátkozni az új fogalmakkal!

Próbáld ki magad az alábbi online rulett teremben 30.000 Ft kezdő bónusszal.

Európai rulett kerékTiers du cylindre

Itt van például a Tiers du cylindre, ami a 27-33-as számokat tartalmazza: ez az európai rulettkeréken 12 egymás melletti számot ölel fel. Úgy kell itt tétet raknod, hogy a zsetonokat az itteni 6 számpár közé helyezed el, vagyis 6 zsetont használsz fel. Értelemszerűen ilyenkor a tétedet is 6 felé osztod.

Voisins du zero

Aztán a másik körcikket Voisins du zero-nak nevezik a profik. Ez tartalmazza a legnagyobb szeletet a körből. Ennél már kilenc zsetonra lesz szükséged, mégpedig a következő módon: 5 zsetont raksz a következő számpárok közé: 4-7, 12-15, 18-21; 19-22; 32-35. Ezeken kívül 2-2 zsetont helyezel a 0-2-3 és a 25-26-28-29 számtrió metszéspontjára.

Les orphelins

Nyilván észrevetted, hogy a két körcikkellyel még nem zárul be a kör, azaz még maradt nyolc szám, ezeket a sávokat éppen emiatt a Les orphelins (árva) kifejezéssel szokták illetni. A szóban forgó mezőben olyan speciális tétet lehet rakni, ami 5 zsetonból áll. Konkrétan 4 számpár közé helyezel egy-egy zsetont (6-9,14-17,17-20,31-34), valamint egyet stílszerűen az 1-esre teszel.

Próbáld ki az alábbi rulett stratégiát egy ingyenes rulett játékon itt!

0 Hozzászólások

Szólj hozzá

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>